Joga pre zdravie

Spevnenie brušných a chrbtových svalov, posilnenie očných svalov, prevencia problémov s karpálnym tunelom, detoxikácia organizmu..

Pohodlný životný štýl prináša so sebou kopu problémov. Väčšinu dňa presedíme v práci pred počítačom, doma pred televízorom, na cestách v aute, čoho následkom je ochabovanie posturálnych svalov. Silné a funkčné posturálne svaly sú veľmi dôležité pre správne držanie tela. Preto na lekciách jogy tieto svaly spevňujeme. Výsledkom je zlepšenie držania tela a odstránenie, alebo aspoň zmiernenie, bolestí chrbta.

Záťaž, ktorú pre naše oči predstavuje počítačový monitor, mobil, televízor.. sa snažíme kompenzovať cvičením očnej jogy. Oči sú jeden z najdôležitejších orgánov a tiež ich treba precvičiť a posilniť.

Zápästia stlačené celodennou prácou s počítačom často končia zápalom karpálneho tunela. Cviky na uvoľnenie zápästí sú prevenciou pri problémoch s karpálnym tunelom.

Naše telo je stvorené pre pohyb. Tým, že v dnešnej dobe máme málo pohybu, vzniká veľa problémov. Dynamickou časťou cvičenia, sa snažíme vrátiť aspoň trochu pohybu do našich životov.

Do cvičení zaraďujem cviky na podporu metabolizmu a imunity.

Príďte medzi nás urobiť niečo pre svoje zdravie.