Kurzy

Joga je požehnaním v dnešnej uponáhľanej dobe – učí nás spomaliť, relaxovať, vrátiť pozornosť k sebe aj k svojmu okoliu. Pomáha nám kompenzovať neduhy životného štýlu.

Teda mala by.. Ale v poslednom čase je cvičiť jogu „in“ a s „učiteľmi“ jogy akoby sa, žiaľ, vrece roztrhlo. Nedávno na mňa vyskočil inzerát: „Akreditovaný kurz inštruktor jogy 1.-6.10.“. Čo sa dá naučiť za 6 dní..?

A pretože ľudia stále chodia buď „len“ nespokojní alebo, žiaľ, niekedy aj s negatívnymi následkami po nesprávnom cvičení, tak som sa rozhodol začať viesť ucelený a systematický kurz jogy.

Pozície nie sú len o tom, čo je vidno zvonku. Vnútri sa odohráva veľa práce, ktorú sa z obrázku ani z videa nenaučíme.

Kurzy sú vedené v malej skupine ľudí, ide sa krok za krokom – od správneho dýchania, sedenia, nastavenia nôh, kĺbov, pánvy a chrbta, až po správne prevedenie jednotlivých pozícií. Tlačené materiály sú súčasťou kurzu, ako aj krátky úvod do filozofie jogy, tiež rôzne zostavy na cvičenie na doma a bonusové lekcie.

Kurz je vhodný nielen pre úplných začiatočníkov, ale aj pre všetkých, ktorí sa chcú o joge dozvedieť trošku viac a hlavne naučiť sa správne cvičiť.
Kurz má tri časti a prebieha počas školského roku.
Začína vždy v druhej polovičke septembra.

Pri akútnych alebo chronických zdravotných problémoch alebo obmedzeniach konzultujte cvičenie s lekárom a informujte inštruktora pred cvičením.